De Fem Kategoriene #2

PortrettDette er et portrett av Synne. Ideen med bildet var å få henne til å se tenkende ut. For å forsterke dette enda mer, fikk jeg henne til å se inn i kameraet. Dette gjør at du føler det er akkurat deg hun henvender seg til. Jeg lente meg utforbi broa, for å få en mer naturlig vinkel. Komposisjonen er rolig og fin. Synne er plassert i det gyldne snitt, og lener seg inn mot sentrum i bildet, noe som gjør det balansert. Skulderen, albuen og øynene hennes danner en trekant, som igjen skaper spenning. Denne dagen var det overskyet, og derfor ganske flatt lys. Man kan se at lyset kommer fra venstre, men at det ikke er ekstreme kontraster. Bildet er redigert i Photoshop. Det jeg gjorde, prøve å forsterke sinnsstemningen ved å gjøre det svart/hvitt med et hint av blå. Jeg økte kontrastene og fikset på småting som øyne og veggen bak. Jeg har lært at man kan forsterke stemningen i et bilde mye, bare ved å endre på små ting. 
Kamera: Nikon D40, objektiv 85-105mm, ISO: 400. Lukker: 1/400. Blender: 10.
Dette er et portrett av Jasmin. Ideen her var å få et naturlig bilde av henne, når hun er glad. Jeg snakket til henne, for å få det så naturlig som mulig. Bildet er ikke "croppet", da jeg allerede hadde plassert henne i det gyldne snitt da jeg tok bildet. Interessepunktet er ansiktet generelt, og deretter hendene, som holdet i håret. Jeg valgte å ikke ta bort hendene, da de ikke forstyrrer, men heller gjør bildet enda mer sjarmerende. Jeg valgte å dempe fargene, og dra det mer mot svart/hvitt. Fargene er fortsatt varme, men dusere. Lyset er ganske flatt, men direkte. Bildet er tatt i et fotostudio, og jeg lærte mye om photostudio, og om å bruke lyset rett. Kamera: Pentax K30. ISO: 200. Lukker: 1/30. Blender: 4,5.


Dette er også et protrett av Jasmin. Ideen var å skape et dramatisk bilde med et ganske nøytralt uttrykk.  Dette bildet er også tatt i fotostudio, og lyset er direkte og skaper kontraster. Jeg har redigert fargene og skyggene i photoshop. Svart/hvitt effekten gjør at bildet blir mer dramatisk. Jeg synes det forsterker det på en veldig god måte. Hun står til høyre i bildet, og ser inn i bildet. Dette gjør det helhetlig, balansert og fint. Jeg lærte å bruke lyset til å få fine skygger. Kamera: Pentax K30. ISO: 200. Lukker: 1/30. Blender: 4,5.


Dybdeskarphet


Dette var en ide som kom og gikk veldig fort. Jeg la meg ned på bakken, og ville se dette helt vanlige treet fra en helt annen vinkel. Det som også ble spennende, var at jeg hadde liten dybdeskarphet, slik at treet blir uklart øverst, og klarere nedover. Treet er plassert i sentrum, for å forsterke dybdeeffekten. Man ser to skrålinjer langs kantene på treet, noe som skaper spenning, en trekant og dybde. Jeg valgte å redigere bildet svart/hvitt i Photoshop. Grunnen til dette var fordi jeg syntes det gjorde bildet enda mer spennende, og det ble litt mer dramatisk. Jeg kutten av det litt oppe og nede også, for å bare få med det viktigste. Lyset kommer inn gjennom grenene oppe til høyre, men lyset er ellers ganske flatt. Jeg har lært at ved å endre fotografens synsvinkel litt, kan man få et helt nytt og mye mer spennende bilde.
Kamera: Samsung Galaxy S2. ISO: 200. Lukker: 1/17. Blender: 2,7.

Ideen i dette bildet var ideen å få frem kontrasten mellom det klare og det uskarpe. Jeg valgte å fokusere på stolpen av stein, slik at gjerdet i seg skapte skålinjer som igjen skaper my dybde i bildet. Stolpen er plassert i det gylne snitt som skaper ro og balanse. Jeg redigerte fargene ganske lite, gjorde de bare litt mer rustikke. Lyset er direkte men flatt, og kommer fra venstre. Jeg har lært at man kan skape mye dybde ved å bruke liten dybdeskarphet. 
Kamera: Samsung Galaxy S2. ISO: 32. Lukker: 1/50. Blender: 2,7.
Ideen i dette bildet var å få frem det fine i isen ved å igjen ha lite dybdeskarphet. Jeg klarte også å fange to dråper som faller ved hjelp at høy lukkerhastighet. Jeg liker også at man kan se detaljene i isen så godt som man kan. Jeg la til en litt mer uklar bakgrunn, og redigerte bildet i svart/hvitt for å roe det litt ned. Isen er plassert i det gylne snitt, og vegge n i bakgrunnen skaper skrålinjer, vertikale linjer og kombinasjonen av det blir veldig fin. Lyset er ganske skarpt og direkte, noe som gjør at man får store kontraster mellom skygge og lyse områder. Dette skaper dramatikk. Jeg lærte av dette bildet at selv enkle motiver.
Kamera: Samsung Galaxy S2. ISO: 200. Lukker: 1/400. Blender: 2,7.

Ideen i dette bildet var også å få frem den store forskjellen på skarpt og uskarpt. Jeg valgte å gjøre bakgrunnen enda litt mer uklar, og beholde fargen i piggtråden mens resten var i svart hvitt. Dette forsterker det at den ser gammel ut. Piggtråden er plassert i det gylne snitt, og den er en horisontal linje, som gjør bildet utrolig balansert. Gresset bak skaper spenning i og med at det er skrålinjer. Lyset er flatt, men himmelen bak er veldig krafig lys. Dette skaper også en kontrast til forgrunnen som er mørk. Kamera: Samsung Galaxy S2. ISO: 200. Lukker: 1/17. Blender: 2,7.


Arkitektur
Ideen i dette bildet var å se fyrtårnet fra en helt annen vinkel. Jeg fokuserte på kanten nederst, og siktet oppover. Dette gjør dybden velig fin, og det at linjen er i det gyldne snitt og er horisontal, gjør at bildet blir veldig avslappende samt spennende. Jeg redigerte det i svart hivtt, og la til litt mørk vignett for å skape enda mer stemning. Lyset er flatt og behagelig, samtidig som det gir kraftige skygger. Jeg lærte å ta bedre bildet fra en annen vinkel. 
Kamera: Samsung Galaxy S2. ISO: 600. Lukker: 1/17. Blender: 2,7.

Ideen i dette bildet var å få frem den fine himmelen. Dette skaper kontrast mellom det gamle bygget og den blå himmelen. Jeg valgte å legge det ned i hjørnet, slik at det blir skapt en buet linje, som skaper spenning. Lyset er direkte, og får frem store kontraster i flatene. Jeg lærte at å ta bilde fra en annen vinkel kan gjøre veldig mye med et bilde.
Kamera: Samsung Galaxy S2. ISO: 100. Lukker: 1/50. Blender: 4,3.

Dyr
Ideen i dette bildet var å få frem stemningen i denne nedlagte minkfarmen. Jeg plasserte den i det gylne snitt, og det samme gjorde jeg med det lyse området oppe til høyre. Linjene som burene skaper skaper dybde i bildet, da de er skråe inn mot hverandre. Jeg valgte å beholde fargen på hodeskallen, for å forsterke den skumle effekten av det. 
Jeg lærte at et bilde kan fortelle en historie hvis du klarer å fange de riktige elementene. Kamera: Samsung Galaxy S2. ISO: 200. Lukker: 1/60. Blender: 2,7.

Vibeke